Голова бюджетної комісії Івано-Франківської облради обурився розподілом коштів на ремонт доріг

Голова бюджетного комітету Івано-Франківської облради Назарій Іванів обурився рішення голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук щодо розподілу коштів на ремонт місцевих доріг.

«Після оприлюднення в ЗМІ інформації, що голова облдержадміністрації підписала розподіл коштів на ремонт місцевих доріг, отримав десятки дзвінків від незадоволених голів територіальних громад і депутатів різних рівнів рад. Тож змушений офіційно заявити: в супереч обіцянкам Світлана Онищук Голова Івано-Франківської ОДА проігнорувала рішення обласної ради від 17.12.2021. № 342-11/2021 «Про обласний бюджет на 2022 рік», зокрема пункт 23-й, який передбачає обов’язкове погодження переліку з постійними комісіями обласної ради з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та інвестицій і з питань промисловості, підприємництва, будівництва та дорожнього господарства», - написав Іванів на своїй сторінці у Фейсбуці.

Читайте також: На Івано-Франківщині затвердили перелік місцевих доріг, які планують ремонтувати

За словами Іваніва, голова ОДА обіцяла, що будуть враховані усі рекомендації голів територіальних громад, депутатів обласної та Верховної Ради України.

«Проте, як бачимо, обіцянки керівництво ОДА вкотре не виконує! Адже депутати облради, як представники громад, не тільки були усунуті від прийняття рішення, але й позбавлені навіть можливості донести думку людей до влади. Вважаю, що розподіл більше 400 мільйонів гривень без публічного обговорення і врахування ситуації зі станом доріг в територіальних громадах є неприпустимим. Така поведінка влади свідчить про намагання нею знівелювати досягнення децентралізації і знову розпоряджатися ресурсами одноосібно на власний розсуд. Але ігнорувати потреби і думку громад ми не дозволимо! Обов’язок влади забезпечувати реалізацію інтересів людей і громад, а не діяти всупереч їм», - заявив Іванів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.