Мотоциклісту, який на смерть збив дитину у Калуші, пом’якшили запобіжний захід

До Калуського міськрайонного суду після завершення досудового слідства надійшов обвинувальний акт у кримінальному провадженні по обвинуваченню неповнолітнього, який допустив наїзд на дитину.

Згідно матеріалів справи, мешканець Калуського району керував мотоциклом та рухався по дорозі із одностороннім рухом. В цей час, на проїзну частину дороги, вийшла дитина із своєю матір’ю та стала перетинати дорогу. При наближенні до пішохідного переходу, неповнолітній водій проявив неуважність, відволікся від керування транспортним засобом, не зупинився, щоб дати дорогу пішоходам та здійснив наїзд на дитину.

У результаті порушення неповнолітнім Правил дорожнього руху відбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої дитина отримала тілесні ушкодження, що спричинили смерть.

Суддя розглянув матеріали кримінального провадження та встановив, що справа підсудна Калуському міськрайонному суду, обвинувальний акт складено відповідно до вимог кримінально-процесуального законодавства України, підстав для закриття провадження немає.

У судовому засіданні захисник обвинуваченого надав суду довідку із місця навчання неповнолітнього, про те, що він навчається в очній формі (денне навчання). У зв’язку із цим просив суд змінити запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на домашній арешт у період з 20 год. 00 хв. до 06 год. 00 хв. наступного дня та надати можливість навчатися.

«Суд врахував, що неповнолітній раніше не судимий, має постійне місце проживання, навчається на денній формі навчання, за час перебування під цілодобовим домашнім арештом жодних повідомлень про порушення ним порядку та умов дотримання запобіжного заходу не надходило, має намір навчатися, тому суддя вважає за можливе пом`якшити обвинуваченому умови застосування запобіжного заходу у виді домашнього арешту, заборонивши при цьому обвинуваченому залишати житло у певний період доби, що, на думку суду, в повній мірі забезпечить виконання ним своїх процесуальних обов`язків. У суботу та неділю суд залишив обвинуваченому дію запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту», - повідомили в Калуському міськрайонному суді.

У судовому засіданні встановлено, що обвинувачений скоїв кримінальне правопорушення, будучи неповнолітнім, а тому суд доручив начальнику Калуського РВ філії ДУ «Центр пробації» в Івано-Франківській області скласти досудову доповідь відносно неповнолітнього.

За підсумками судового засідання суд завершив підготовче провадження та призначив справу до судового розгляду у відкритому судовому засіданні на 11 лютого 2022 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.