Бурштинська ТЕС сплатила 530 мільйонів гривень податків у 2021 році

За 12 місяців 2021 року ДТЕК Бурштинська ТЕС сплатила до бюджетів усіх рівнів близько 530 млн грн податків та зборів. Про це повідомили в пресслужбі ДТЕК.

Половину цих коштів було направлено до державного бюджету, решту ж отримала Івано-Франківська область та Бурштинська територіальна громада. Це значний внесок підприємства в розвиток регіону та держави.

В суму виплат увійшли: єдиний соціальний внесок, екологічний податок, податок на землю, податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, плата за використання радіочастот, за спецводокористування та податок на нерухоме майно.

«Затверджений бюджет Бурштинської громади на 2022 рік становить 260 млн гривень. Тобто, в минулому році загалом до бюджетів усіх рівнів Бурштинська ТЕС відрахувала вдвічі більше податків та зборів, аніж витратить наша громада за цих 12 місяців», - зазначив в.о. директора ДТЕК Бурштинська ТЕС, Максим Шумченко.

Із 529,8 млн грн всіх виплат до бюджету Івано-Франківської області та Пенсійного фонду України у м.Івано-Франківськ було спрямовано 162,8 млн грн, ще 108,8 млн грн склали відрахування до бюджету Бурштинської громади, решту коштів станція перерахувала в держбюджет та бюджети сусідніх громад.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.