На Івано-Франківщині проживають майже 6 тисяч іноземних громадян

Фахівці міграційної служби Івано-Франківської області ретельно відстежують процеси і питання, пов’язані з перебуванням іноземців в Україні. Зокрема, саме в міграційній службі громадян-іноземців документують посвідками на постійне чи тимчасове проживання – біометричними документами, що посвідчують особу іноземця та підтверджують її право на постійне проживання чи законні підстави для тимчасового проживання в Україні.

Упродовж 2021 року в УДМС в області оформлено і видано іноземцям 219 дозволів на імміграцію в Україну ( іммігрант - це іноземець чи особа без громадянства, який отримав дозвіл на імміграцію і прибув в Україну на постійне проживання або, перебуваючи в Україні на законних підставах, отримав дозвіл на імміграцію і залишився в Україні на постійне проживання).

На території Івано-Франківської області постійно проживають 5877 громадян іноземних країн;

На Прикарпатті тимчасово проживають ( станом на 1 січня 2022 року) 2549 іноземців, у тому числі:

  • 1723 студенти, які навчаються у 3 вишах Івано-Франківська (найбільша кількість – у Івано-Франківському національному медичному університеті);
  • 523 осіб-іноземців, які прибули в Україну з метою возз'єднання сім'ї з особами, які є громадянами України, чи уклали шлюб з громадянами України;
  • 242 іноземних громадян, які прибули в Україну з метою працевлаштування і мають відповідний дозвіл на працю.

Відповідно до положень Закону України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» продовжено строк перебування в Україні 146 іноземцям.

Торік міграційною службою області скасовано 318 посвідок на тимчасове та постійне проживання іноземних громадян в Україні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.