Продавчиня, яка обікрала магазин, в якому працювала, відбулась умовним терміном

Надвірнянський районний суд виніс вирок уродженці Косівщини, яка обікрала магазин, в якому працювала.

У травні 2021 року обвинувачену прийняли на роботу продавчині непродовольчих товарів. Через 4 дні після прийняття на роботу, вона вкрала два мобільних телефони та приставку для цифрового телебачення. Загальна вартість товарів становила більше 3 тисяч гривень. Після вчинення злочину - місце вчинення злочину покинула, викраденим майном розпорядилася на власний розсуд.

Обвинувачена визнала свою вину у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України. Вона пояснила, що з підсобного приміщення викрала два мобільні телефони та приставку Т2, які здала в ломбард. Вказала, що вона росла з бабусею, братом та сестрою. З грошима у них було тяжко. Мати позбавлена батьківських прав. Кошти на утримання сести і брата вона не надає, зараз проживає окремо. Шкоду завдану потерпілій нею відшкодовано, щиро кається у вчиненому та більше такого не вчинятиме.

Представник потерпілої в судове засідання не з`явився. Від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності. Просив обвинувачену суворо не карати. Зазначив, що жодних претензій до обвинуваченої не має, збитки відшкодовано в повному обсязі, від написання цивільного позову відмовляється.

Суд визнав обвинувачену винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 191 КК України та призначивїй покарання у виді обмеження волі на строк 1 (один) рік. На підставі ст.75 КК України звільнив її від відбування покарання у виді обмеження волі з випробуванням з іспитовим строком 2 (два) роки, поклавши на неї такі обов`язки, передбачені ст.76 КК України: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації; повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або роботи; не виїжджати за межі України без погодження з уповноваженим органом з питань пробації.

Вирок винесла суддя Віта Матолич за участю прокурора Федорчука В.Ю.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.