Студент, який вчинив стрілянину в Івано-Франківську, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок студенту франківського коледжу, який вчинив хуліганство, що супроводжувалось особливою зухвалістю із застосуванням предмета, спеціально пристосованого для нанесення тілесних ушкоджень.

27 січня 2016 року приблизно о 19:30 хв. поблизу кафе на вулиці Коновальця стався конфлікт між молодими чоловіками та батьками неповнолітніх дівчат, які були занепокоєні фактом спілкування їхніх доньок зі старшими хлопцями. Однак, бійка була припинена.

Двоє батьків і дві дівчини пішли у напрямку с.Опришівців. В цей час до них підійшов обвинувачений, який розпочав словесний конфлікт, виявляючи своє зневажливе ставлення до існуючих у суспільстві загальновизнаних норм поведінки та моралі, здійснив три постріли в ділянку ніг чоловіка, чим спричинив йому тілесні ушкодження у вигляді вогнепального поранення в ділянці нижньої третини правого стегна, правого колінного суглобу та верхньої третини правої гомілки, після чого з місця події зник.

Після цього обвинувачений ще кілька разів нападав на групу людей, при цьому завдавав ударів кулаками по тілу. В результаті протиправних дій було спричинено тілесні ушкодження у вигляді синців та ран в ділянці правої ноги, які згідно висновку експерта відносяться до легких тілесних ушкоджень.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні злочину. Пояснив, що 27 січня 2016 року у вечірній час доби по вул. Коновальця, в м. Івано-Франківську у нього виник конфлікт з батьками неповнолітніх дівчат, в результаті чого ним було нанесено тілесні ушкодження. У вчиненому щиро покаявся, просив суд суворо його не карати.

«Призначаючи покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, дані про особу обвинуваченого, який навчається та є студентом 4-го курсу заочної форми навчання Івано-Франківського фахового юридичного коледжу Національного університету «Одеська юридична академія», працює комерційним директором ТзОВ «Відродження» з 03.09.2021 року, раніше несудимий, на диспансерному обліку в Івано-Франківському ОНД з приводу наркологічних захворювань не числиться, за психіатричною допомогою не звертався, примирився з потерпілим та відшкодував завдану шкоду», - йдеться у вироку суду.

Обставиною, що пом`якшує покарання обвинуваченого є його щире каяття у вчиненому. Обставин, що обтяжують покарання обвинуваченого - не встановлено.

За таких обставин суд вважає, що виправлення обвинуваченого можливе без ізоляції від суспільства.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.296 КК України та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

Вирок виніс суддя Дмитро Руденко за участю прокурорів Харуна Ю.В., Кифлюка Р.В.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.