Поблизу Дністра планують добувати піщано-гравійну суміш

Фото ілюстративне

ТОВ «Логіст-Постач» планує розпочати видобуток піщано-гравійної суміші поблизу с.Німшина Галицької громади.

Планується геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислова розробка родовища корисних копалин загальнодержавного значення «Німшин» в ІваноФранківському районі Івано-Франківської області з подальшим видобуванням піщаногравійної суміші на Німшинському родовищі загальною площею 3,82 га, що розташоване в межах надзаплавної тераси ріки Дністер, на її правому березі, на відстані 0,8 км на північний захід від села Німшин.

Розробка родовища приймається в контурі затверджених балансових запасів по площі та глибин, а також в межах cпеціального дозволу на користування надрами № 5213 від 21.05.2021 року. Корисна копалина родовища представлена пісками та валунногравійно-піщаною породою.

За результатами попередньої розвідки визначені запаси гравійно – піщаних порід категорії С1 в кількості 183,495 тис.м3 і в якості сировини для виробництва щебеню, гравію і піску для дорожньо-будівельних робіт.

Планована суб’єктом господарювання діяльність може мати значний вплив на довкілля і, отже, підлягає оцінці впливу на довкілля відповідно до Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської облдержадміністрації, 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова 23 A, main@eco.if.gov.ua, (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович.

За даними ЄДРПОУ, засновниками ТОВ «Логіст-Постач» вказані жителі с.Угринова Коздрінь Віталій Олексійович та Синишин Роман Володимирович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.