Житель Косівщини, який намагався згвалтувати сусідку, отримав два роки тюрми

Косівський районний суд виніс вирок уродженцю Косівщини, який намагався згвалтувати сусідку.

4 червня 2020 року обвинувачений, перебуваючи у с.Старому Косові, в нічний час розбив вікно та вдерся до будинку, в якому проживала потерпіла.

В будинку обвинувачений почав бити потерпілу, схопив за волосся та неодноразово погрожував їй фізичною розправою та примушував до вступу із ним у статевий зв`язок.

Внаслідок вчинення обвинуваченим насильницьких дій сексуального характеру (сексуального насильства) потерпілій спричинено тілесні ушкодження: перелому кісток носа із садном та синцем, рани із синцем потиличної ділянки голови, синців та саден в ділянках лівого передпліччя та лівого колінного суглобу, синців верхніх та нижніх повік правого та лівого очей, саден в ділянках верхньої щелепи, правої та лівої китиці, правого плеча та правого передпліччя, які відповідно до висновку експерта відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав повністю. Він пояснив, що визнає всі обставини вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.153 та ч.1 ст.162 КК України, зазначені у обвинувальному акті, просив суворо не карати.

Потерпіла в судовому засіданні пояснила, що у цей день її чоловік перебував на роботі у м.Києві. Під час сну вона почула звук розбитого скла та увімкнула світло. В цей час в кімнату «влетів» обвинувачений та наніс їй два удари в ніс, попередивши, що вона не думала тікати, висловлював погрози в її адресу, вимагав статевого контакту із ним, на що вона не погоджувалась. Обвинувачений повідомив, що до ранку її замордує, тягав її по коридору, а потім кинув її на ліжко. Вона вирвалася від нього та запропонувала йому випити горілки, на що той погодився і, тримаючи її за руку, пішов із нею в кухню. Понад годину тривав конфлікт між нею та нападником. Після чого вона втекла на вулицю, побігла до сусідів та стукала до них у вікна. З сусідами вона повернулась до будинку, де виявила, що обвинувачений випив пів пляшки горілки та пішов. Після чого вона викликала поліцію. Потерпіла заявила, що обвинувачений забрав у неї здоров’я та внаслідок його протиправних дій вона постійно відчуває страх, тому просить його суворо покарати.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого як сексуальне насильство, а також незаконне проникнення до житла.

Обвинувачений за місцем проживання характеризується негативно, проживає у будинку родички, не працевлаштований, нерухомого майна у власності не має. Неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за насильницькі злочини проти життя, здоров`я та проти власності.

Суд визнав чоловіка винним та призначив остаточне покарання шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - два роки позбавлення волі.

Вирок винесла суддя Дар'я Драч за участю прокурора Лукашенка А.А.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.