У Бурштинській ТЕС відкидають звинувачення у забрудненні снігу

За останній період технологічних порушень на Бурштинській ТЕС не було. Станція працює в штатному режимі. В роботі знаходиться до 10 енергоблоків. Про це повідомили в пресслужбі ДТЕК Бурштинська ТЕС.

«Всі енергоблоки Бурштинської ТЕС обладнанні електрофільтрами і на них працюють системи очистки димових газів. Ми слідкуємо за тим, щоб викиди не перевищували нормативних значень. Для цього на підприємстві систематично проводять капітальні, середні та поточні ремонти електрофільтрів, що дозволяють підтримувати ефективність їх роботи. За останні 10 років підприємство капітально відремонтувало 11 електрофільтрів», - йдеться у повідомленні.

У компанії вважають, що причиною забруднень можуть бути інші фактори.

«Варто зазначити, що висока вологість повітря та зміна погодних умов є чинниками, які впливають на концентрацію опадів в певних місцях. Це можуть бути тверді частинки продуктів горіння, які осіли в момент зміни напрямку вітру. Брудний сніг, як на території ОТГ, так і поза нею може виникати й від опалення твердим паливом (вугілля, деревина, пелети) котелень, заводів та інших будівель, які також функціонують в межах регіону», - повідомили в ДТЕК Бурштинська ТЕС.

Зазначимо, що у соцмережі Фейбук жителі наближених до станції населених пунктів публікують фотографії з чорним забрудненням на снігу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.