Івано-Франківськ отримає грант для розвитку громадського транспорту

ЄС профінансує оновлення громадського транспорту в 3 українських містах. Відповідні гранти на 3,8 млн євро будуть виділені Івано-Франківську, Луцьку та Запоріжжю в рамках проєкту Міністерства інфраструктури та Європейського інвестиційного банку «Міський громадський транспорт України».

Гранти, які фінансуються Інвестиційною платформою сусідства ЄС (NIP), сприятимуть створенню й оновленню мереж електротранспорту у цих трьох українських містах.

«Українські міста зможуть оновити інфраструктуру міського громадського транспорту. Водночас нові трамваї, тролейбуси й електробуси допоможуть зменшити рівень заторів та популяризувати громадський транспорт як ефективну та зручну альтернативу для українського населення» — розповіла заступниця Міністра інфраструктури з питань європейської інтеграції Анна Юрченко.

Івано-Франківськ отримав 615 тис. євро для будівництва тролейбусної лінії довжиною 3,3 км і закупівлю 11 електричних дуобусів (тролейбусів з можливістю автономного ходу).

Надані гранти доповнюють наданий раніше рамковий кредит у 200 млн євро в межах проєкту «Міський громадський транспорт України», що фінансує інвестиції у міський громадський транспорт в 11 містах.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.