У Татарові продовжили залізничну платформу заради поїздів на «Буковель»

В Івано-Франківській області триває реновація залізничної станції Татарів-Буковель. Це найближча залізнична зупинка до гірськолижного курорту «Буковель».

Зокрема, залізничники збільшили з 180 до 324 метрів залізничну платформу станції. Відтепер вона може приймати поїзди, у складі яких 12 вагонів. Раніше платформа була розрахована на поїзди до 6 вагонів. Також на платформі встановлено сучасне LED освітлення. Провели ремонт фасаду будівлі зупиночного пункту та залу очікування, в тому числі залізничних кас, які найближчим часом відновлять роботу. Триває облаштування привокзальної території.

«Завдяки співпраці з гірськолижним курортом «Буковель» нам вдалося за короткий термін відремонтувати вокзал Татарів та зробити з нього зручний пасажирський хаб між залізницею та курортом, а у подальшому Укрзалізниця планує виконати капітальний ремонт цієї станції. Також Укрзалізниця планує відновлювати інші станції Карпатського регіону, адже вони є популярними серед українців та гостей нашої країни не тільки в зимовий період, а й в період літнього відпочинку», — наголосив керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський під час відвідин станції Татарів.

Станція Татарів та її залізничний вокзал є пам’яткою архітектури, яка була зведена у 1894 році, коли за часів Австро-Угорської імперії гірською місцевістю прокладали залізницю до тодішнього міста Станіслава. У 2021 році новим керівництвом АТ «Укрзалізниця» ухвалено рішення у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» провести реновацію цієї станції.

У кінці листопада 2021 року громада селища Татарів підтримала ініціативу щодо перейменування залізничної станції Татарів на Татарів-Буковель. На фасаді будівлі буде збережено історичну назву Татарів.

Наразі через станцію Татарів-Буковель курсує 9 пасажирських поїздів: №5/6 Маріуполь — Рахів, №15/16 Харків — Рахів, №55/56 та №95/96 Київ — Рахів, №25/26 Одеса — Рахів, №125/126 Миколаїв — Рахів, №57/58 Київ — Ворохта, №259/260 Суми — Ворохта, №130/129 Кременчук — Ворохта (з групою причіпних вагонів Полтава — Ворохта). З 12 грудня щоденно від вокзалу зазначеної станції до Буковеля та у зворотному напрямку організовано автобусні трансфери. Час відправлення автобусів завжди прив’язаний до залізничних рейсів. Відстань від залізничної станції до гірськолижного курорту у 15 км автобусні шатли долають за 20 хвилин.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.