Шахрай, який обіцяв фейкове працевлаштування у Чехії, відбувся умовним терміном

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Тлумача, який обіцяв прикарпатцям працевлаштування у Чехії.

Обвинувачений створив у Фейсбуці сторінку про офіційне працевлаштування за кордоном.

У вироку суду йдеться про двох потерпілих від шахрайських дій. Одна жінка заплатила за працевлаштування майже 8 тисяч гривень, інший чоловік - більше 5 тисяч гривень. Надавати послуги з оформлення робочої візи в Чехію обвинувачений не планував.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті. Після створення оголошення, отримав від потерпілої гроші. Вчинив так з корисливого мотиву, оскільки необхідні були гроші. У вчиненому щиро розкаявся, просив суворо не карати та не позбавляти його волі.

Потерпілі у судове засідання не з`явилися. Заяв та клопотань про відкладення розгляду кримінального провадження від потерпілих до суду не надходило. З матеріалів провадження вбачається та підтверджено у судовому засіданні прокурором та обвинуваченим, що матеріальну шкоду потерпілим відшкодовано в повному обсязі, цивільні позови у даному кримінальному провадженні не заявлялися. За таких обставин суд вважає за можливе розглянути кримінальне провадження за відсутності потерпілих.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 КК України, та призначити йому покарання - позбавлення волі на строк три роки. На підставі ст.75 КК України звільнив його від відбування призначеного основного покарання у виді позбавлення волі з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Вирок винесла суддя Іванна Ковалюк за участю прокурора Буджака І.Я.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.