Боєць ДУК «Правий сектор» Дмитро Коцюбайло став Героєм України

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ «Про присвоєння Д.Коцюбайлу звання Герой України» за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

«Присвоїти звання Герой України з врученням ордена «Золота Зірка» КОЦЮБАЙЛУ Дмитру Івановичу — добровольцю Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», - йдеться у документі.

Дмитро Коцюбайло (позивний «Да Вінчі»)

Народився 1 листопада 1995 року у селі Задністрянську Галицького району Івано-Франківської області. Українець. Християнин, греко-католик.

Середню освіту здобув у Бовшівській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Вмотивований та врівноважений, Дмитро користувався повагою серед однолітків та підтримкою вчителів. Брав активну участь у шкільному житті: на шкільних змаганнях та олімпіадах, у творчих гуртках та різнопланових заходах.

Далі продовжив навчання у художньому ліцей в Івано-Франківську.

Від самого початку подій на Майдані взяв активну учать у Революції Гідності.

На фронті від початку російсько-української війни. В 2014 році командував взводом добровольців, в 2015 став командиром роти.

В 2014 році отримав важке поранення танковим снарядом в населеному пункті Піски, Донецької області. Після одужання, через 3 місяці реабілітації повернувся на фронт, де до сьогодні продовжує відстоювати інтереси України, звільняти окуповані території та боротися з російськими загарбниками.

Брав участь в операціях по звільненню населених пунктів Карлівка, Піски, Авдіївка, а також в боях під Степанівкою, Савур-Могилою, Старогнатівкою, на позиції «Алмази».

Знищив десятки ворожих опорних пунктів, багато техніки та живої сили в зоні бойових дій в Донецькій області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.