В Івано-Франківську вшанували пам’ять жертв Голодомору

27 листопада – у День пам’яті жертв Голодомору – в Івано-Франківську у Меморіальному сквері відбулося віче пам’яті.

Священики різних конфесій відправили поминальну панахиду. Учасники меморіальних заходів хвилиною мовчання вшанували безневинно загиблих у ті страшні часи та долучилися до загальнонаціональної акції «Запали свічку пам’яті».

До могил жертв комуно-сталінських репресій, полеглих під час Революції Гідності та бойових дій на Сході України представники влади, молодь та громадськість поклали композиції із квітів та колосків.

«Щороку в четверту суботу листопада ми вшановуємо пам’ять жертв Голодомору 1932-1933 років і масових штучних голодів 1921-1923 і 1946-1947 років. Україна внаслідок цього геноциду втратила мільйони людських життів, – звернулася до учасників зібрання голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук. – Найуразливішою категорією жертв Голодомору стали діти – у той час померло понад півтора мільйона хлопчиків і дівчаток віком до 10 років. Це та рана, яка сьогодні болить кожного з нас. І наш обов’язок – не лише пам’ятати про трагічну сторінку в українській історії, а й зберегти пам’ять і передати знання наступним поколінням. Сьогодні тут, у Меморіальному сквері, як і в кожній оселі прикарпатців, запалімо свічку пам’яті за душі невинно убієнних Голодомором».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.