Франківським рятувальникам передали обладнання

Працівники КП «Міська аварійно-рятувальна служба» отримали сучасне технічне та рятувальне обладнання.

Рятувальники отримали новий сертифікований пожежний одяг, який не горить, каски, рукавиці, спецвзуття та техніку.

Загальна вартість становить 254 750 злотих (один мільйон шістсот вісімдесять тисяч гривень).

«Цього року ми спільно з Мальтійською службою допомоги міста взяли участь у польському проекті, який фінансується урядом Польщі. Завдяки проекту ми виграли рятувального оснащення майже 1,6 млн гривень. Звісно, у нас були свої інструменти, якими нас забезпечила міська рада. А зараз ми отримали такі інструменти, яких немає на ринку України, але використовуються у європейських рятувальних службах. Наприклад інструмент, який дозволяє відкривати двері і не різати їх», – розповів керівник КП «Івано-Франківська міська аварійно-рятувальна служба» Олег Бевський.

Частину отриманого устаткування залишать на центральній базі МАРСу, решту передадуть у Центр безпеки громадян, що в Хриплині.

За словами керівника комунальної установи, за допомогою отриманих бензорізів, бензопил, мотопомп можуть краще працювати та швидше надавати допомогу.

Генеральний консул Республіки Польща у Львові пані Еліза Дзвонкєвіч розповідає минулого року передавали обладнання пожежникам.

«А сьогодні передаємо обладнання рятувальній установі. Це форми, обладнання для першої допомоги, а також для рятувальних операцій та пожеж. Ми зараз дуже раді передавати цю допомогу, бо це про солідарність, яка полягає в тому, що ми передаємо добро, яке ми колись самі отримали. Колись нам, полякам, інші країни допомагали, і зараз ми раді, що можемо допомагати в Україні», – зазначає пані Еліза Дзвонкєвіч.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.