Водій вантажівки, який на смерть збив жінку на Городенківщині, отримав 3 роки ув’язнення

Городенківський районний суд виніс вирок уродженцю селища Чернелиці, який скоїв смертельну аварію у с.Винограді на Городенківщині.

6 листопада 2020 року близько 9:00 24-річний обвинувачений, керуючи цистерною Городенківського сирзаводу, вчинив наїзд на 71-річну жінку-пішохода. У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої потерпіла отримала тілесні ушкодження у вигляді набряку головного мозку, крововиливу головного мозку, перелому основи і склепіння черепа, закритої черепно-мозкової травми, від яких на місці події наступила її смерть.

Читайте також: На Городенківщині водій цистерни смертельно травмував пенсіонерку

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 286 КК України.

В судовому засіданні обвинувачений ствердив, що дійсно вчинив кримінальне правопорушення за обставин визначених в обвинувальному акті. Повідомив, що він працював водієм автомобіля на Городенківському сирзаводі. В той день він знав, що їде автомобілем, який був частково не справний. Він перед виїздом казав автомеханіку, що «тормоза» погані. Однак той сказав, здійсни цей маршрут і ставай на ремонт. Після ДТП викликав швидку та поліцію. Ствердив, що розкаюється у скоєному і, що більше такого не повторить. Просить суворо не карати.

«Потерпіла ствердила, що обвинувачений не попросив навіть у неї нормально вибачення за скоєне. А був тільки на похороні матері і сказав «вибачте» і більше нічого. Також не відшкодував будь-яких коштів, які було витрачено на поховання матері та на витрати після поховання. Їй було сплачено директором сирзаводу 10 тис. грн., і як сказала директор це за те, що аварія трапилась на автомобілі їх заводу. Просила карати суворо», - йдеться у вироку суду.

Потерпілий ствердив, що обвинувачений до них жодного разу не підходив. Просив призначити міру покарання згідно закону.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у виді 3 (три) роки позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 (два) роки.

Початок строку відбуття покарання рахуватимуть з моменту приведення вироку до виконання.

Вирок виніс суддя Роман Гайдич при участі прокурорки Сапожнікової Ю.О.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.