Кримський проєкт «АртПоля» завершиться в Івано-Франківську

Мультидисциплінарний проєкт «Крим. Третій вимір», що поєднав музику та аудіовізуальні інсталяції, стріт-арт та документальні інтерв’ю, триває вже кілька місяців. За цей час його учасники побували на Каланчаку (КПВВ на межі з Кримом), в Херсоні й Києві. Найзахіднішою точкою маршруту стане Івано-Франківськ.

Основним завданням проєкту організатори називають налагодження зв’язків між тими, хто виїхав з півострова, тими, хто там залишився, та усіма, хто готовий шукати спільну відповідь на кримське питання.

Семи років після анексії Криму Росією вистачило, аби Крим майже зник з ментальної карти багатьох українців, перетворившись з півострова на відрізаний чужий острів. І хоча останнім часом кримське питання знову актуалізувалось в публічному просторі, зв’язки з Кримом, зокрема мистецькі, дуже крихкі. Їх зміцнення потребує постійної уваги й делікатної наполегливості.

«Цей проєкт — про зв'язки з Кримом та внутрішній Крим у кожному з нас. Бо внутрішньо багато хто для себе це питання вже відпустив. Про Крим — не буквально, а радше абстрактно. Щоб кожен, хто хоче, міг знайти свою відповідь», - каже Мирослава Ганюшкіна (директорка агенції АртПоле, Київ).

Карпатсько-кримська програма складатиметься з наступних зупинок:

  • 19 листопада, 19:00, Асортиментна кімната: Аудіовізуальний твір “Ніхто не острів”
  • 20 листопада, 20:00, Ваґабундо: Імпровізаційна музично-візуальна програма
  • 21 листопада, 15:00, Промприлад.Реновація: Інсталяція "Хайтарма. Повернення". Сеанс спільного малювання. Пенсія.

На всіх локаціях програми буде представлена серія візуальних робіт Рустема Скибіна й Олі Михайлюк під назвою «Патерни». В ній автори досліджують тріщини й віддзеркалення, використовуючи фото відбитків кримської реальності у дзеркалі, відзняті Олею під час подорожей у вже анексований Росією Крим, та уламки кераміки Рустема.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.