Держреєстратор, який незаконно змінив керівника підприємства, заплатить штраф

Тисменицький районний суд виніс вирок уродженцю Рожнятова, який незаконно вніс зміни до державного реєстру.

Обвинувачений працював на посаді державного реєстратора Поберезької сільської ради Тисменицького району. 13 червня 2019 року за допомогою робочого комп’ютера та програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та Державного реєстру актів цивільного стану громадян, використовуючи особистий логін та відповідний пароль доступу, увійшов до програмного комплексу та за відсутності передбачених законом підстав протиправно, незаконно вніс до Єдиного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань відомості під №11209980010002620 стосовно ТзОВ «ОРІАНА-ЕКО».

Як результат, в Єдиному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань протиправно реєстраційною дією №11209980010002620 від 13.06.2019 скасовано реєстраційну дію за №11201070009002620 від 13.06.2019 р. щодо зміни керівника ТзОВ «ОРІАНА-ЕКО».

В судовому засіданні підсудний свою вину у вчиненні пред`явленого йому в обвинувальному акті злочину визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся та дав суду показання, в яких повністю підтвердив обставини скоєного ним кримінального правопорушення вищенаведених у вироку. Підсудний просить суд суворо його не карати та при призначенні покарання врахувати, що всі неправомірні діяння скоїв внаслідок помилкового і невірного тлумачення ним норм чинного законодавства щодо забезпечення належної реалізації положень про державну реєстрацію.

Оскільки обвинувачений в судовому засіданні вину визнав повністю, судом визнано недоцільним та обмежено обсяг доказів, що підлягають дослідженню, допитом підсудного та дослідженням доказів, які характеризують його особу.

Суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину передбаченого ст. 362 ч. 1 КК України (в редакції Закону від 10.11.2015 р.) та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі шестисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в твердій грошовій сумі становить 10200 (десять тисяч двісті) гривень.

Підстави для обрання обвинуваченому запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу відсутні.

Вирок виніс суддя Руслан Струтинський за участю прокурора Гриніва М.М.

Зазначимо, що ТОВ «ОРІАНА-ЕКО» створили для переробки розсолів Домбровського кар’єра у Калуші. Однак, вже на етапі створення товариства між засновниками виник корпоративний конфлікт, який призвів до арешту майна, порушення кримінальної справи та судових оскаржень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.