Водій, який на смерть збив жінку у Коломиї, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який скоїв смертельний наїзд на жінку.

Обвинувачений порушив правила безпеки дорожнього руху, керуючи транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілої.

2 січня 2021 року приблизно о 09 годині 10 хвилин водій, керуючи автомобілем марки ВАЗ-21099 рухався вулицею Карпатською у м. Коломиї у напрямку центральної частини міста. Швидкість руху автомобіля ВАЗ-21099 становила 71 ...74 км/год, яка є більшою за максимально допустиму в населеному пункті. В цей час до розмітки пішохідного переходу наблизилася жінка та розпочала рух, під час переходу проїзної частини позначеної нерегульованими пішохідними переходами мала перевагу у русі. Однак, водій своєчасно не вжив заходів до зменшення швидкості аж до зупинки транспортного засобу, внаслідок чого вчинив на неї наїзд на пішохідному переході.

У результаті порушення водієм Правил дорожнього руху України сталася дорожньо-транспортна пригода, унаслідок якої жінка отримала важкі травми, від яких настала її смерть.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні злочину визнав та повністю підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. У вчиненому щиро розкаявся, просив його суворо не карати.

Потерпілі подали письмові заяви з проханням обвинуваченого суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК Українита призначити йому покарання у виді 3 років позбавлення волі, без позбавлення права керувати транспортними засобами. На підставі ст. 75 КК України, звільнив від відбування покарання у виді позбавлення волі з випробуванням з встановленням іспитового строку тривалістю два роки.

Вирок виніс суддя Віктор Васильковський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.