Тарас Масляк: Відсоток смертності від коронавірусу склав 6,8%

Статистика захворюваності на COVID-19 свідчить, що область перебуває на піку чергової хвилі пандемії. Про це повідомила голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук під час виїзного брифінгу, який провели у КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради».

За словами керівниці Прикарпаття, щоденно кількість хворих на коронавірус збільшується. Зростає й чисельність летальних випадків. Так, за минулу добу виявлено 926 нових випадків хвороби, зафіксовано 21 смерть.

«Без масової вакцинації та дотримання протиепідемічних заходів побороти коронавірус ми не зможемо. Тож, наполегливо прошу усіх вакцинуватися і берегти своє здоров’я та життя», - зазначила Онищук.

Директор КНП «Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради» Тарас Масляк повідомив, що на сьогодні у медзакладі перебувають 227 хворих. За останню добу до лікарні поступив ще 41 пацієнт, з яких лише 5 вакцинованих.

«За весь час пандемії у нашому закладі лікування від коронавірусу пройшли 6300 осіб. Відсоток смертності внаслідок хвороби склав 6,8%», – зазначив Тарас Масляк.

На переконання генерального директора ДП «Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», головного державного санітарного лікаря області Руслана Савчука, у найближчі два-три тижні ситуація з поширенням коронавірусу в області залишатиметься складною.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.