Медзаклади Івано-Франківщини отримали 10,6 млн. гривень за вакцинацію

Наразі в Івано-Франківській області 49 медичних закладів мають угоди з НСЗУ на проведення вакцинації проти COVID-19. У цих закладах пацієнт може отримати свою безоплатну дозу вакцини. Послуги з вакцинації також безоплатні для пацієнта.

Усього з початку вакцинальної кампанії від коронавірусу Національна служба здоров’я виплатила понад 10,6 млн грн закладам Івано-Франківщини за проведення щеплення.

Жителям Івано-Франківська доступні послуги і мобільних бригад з вакцинації — щеплення маломобільних громадян та колективів від 50 людей.

«Вони отримують оплату за фактичну кількість провакцинованих осіб: 25 грн — за першу дозу введеної вакцини і 60 грн — за другу. Інформацію про вакцинацію медики вносять до електронної системи охорони здоров’я і тільки на підставі цієї інформації НСЗУ платить закладам», - йдеться у повідомленні НСЗУ.
“Де б ви не вирішили вакцинуватися від COVID-19 — в амбулаторії, пункті щеплень або центрі масової вакцинації — це безоплатно. Тому що за вакцини в будь-якому разі вже заплатила держава або міжнародні донори, а роботу медпрацівників фінансує НСЗУ.

Із початку вакцинальної кампанії в Івано-Франківській області повністю вакциновані 183 тисячі людей, одну дозу отримали 285 тисяч. Усіх інших закликаю записатися в найближчий пункт вакцинації, всі адреси є на сайті МОЗ”, — повідомила директорка Західного міжрегіонального департаменту НСЗУ Мар’яна Возниця.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.