Держпродспоживслужба заборонила реалізацію світлодіодних китайських світильників

Cпеціалісти відділу ринкового нагляду управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели позапланову перевірку характеристик продукції (світлодіодний пластмасовий світильник із системою підвішування китайського виробництва).

Перевірка відбулась на підставі повідомлення Івано-Франківської митниці Держмитслужби України та доручення Держпродспоживслужби, у зв’язку із прийнятим рішенням щодо призупинення митного оформлення партії даних світильників (648 шт.).

Зараз товар знаходиться на території ТОВ «Карпатнафтохім» ТЗМК залізничний цех, станція Кропивник за адресою: вул. Промислова, 4, м. Калуш, Івано-Франківська область.

«Результати перевірки показали, що вище зазначена продукція не відповідає п.п. 6,8,9,10,11,12,13 Технічного регламенту щодо встановлення системи для визначення вимог з екодизайну енергоспоживчих продуктів (який затверджено постановою КМУ від 03.10.2018 р. № 804), оскільки на її пакуванні, супровідній документації та на самому товарі не нанесено знак відповідності технічним регламентам, не надано декларацію про відповідність», - йдеться у повідомленні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Держпродспоживслужба прийняла рішення про приведення продукції у відповідність, усунення формальної невідповідності та тимчасову заборону обігу даної продукції до приведення її у відповідність. Імпортер повинен усунути усі порушення в місячний термін та повідомити про це Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.