У Рогатині оновили фасад бібліотеки

У Рогатині відновили фасад бібліотеки на вулиці Івана Франка.

Старі стіни історичної будівлі міста потребували ремонту. З обласного бюджету було виділено субвенцію у сумі 220 тис. гривень. Водночас, з бюджету громади виділено 73 тис. грн для заміни вікон, ринв та відливів.

«Дуже втішені, що історичний фасад бібліотеки закінчений, заклад дістав нове обличчя. Другий об’єкт, який плануємо реалізувати у цьому році – відділення первинної медичної допомоги. Ми обговорили перспективи його закінчення та здачі. Вели мову про те, що з фінансовою допомогою зі субвенції з обласного бюджету його плануємо закінчити у поточному році», - зазначив депутат обласної ради Ростислав Кукурудз.

Під час зустрічі міський голова та депутати обласної ради відвідали два об’єкти й оглянули стан виконання робіт на них. Спершу завітали у книгозбірню на вулиці І.Франка, відтак побували у приміщенні Комунального некомерційного підприємства "Рогатинський центр первинної медико-санітарної допомоги" на Галицькій, де ведуться ремонтні роботи.

Історична довідка:

Будівля на вулиці І.Франка має важливе історичне значення для Рогатинської громади. Як свідчить історичний путівник «Рогатин» приміщення «MAGISTRAT», у якому розташована центральна бібліотека, було спроєктоване відомим архітектором Романом Грицаєм. На фасаді будинку у 1992 році громадою міста відкрито меморіальну дошку українському архітектору Р.Грицаю.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.