Прикарпатець, який через АЗС продавав неякісне пальне, заплатить штраф

Калуський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцю, який продавав неякісне пальне через АЗС.

Обвинувачений вчинив незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою та збут незаконно виготовленого підакцизного товару (пального).

Обвинувачений працював оператором автозаправної станції (далі - АЗС) та був відповідальним за приймання та реалізацію паливно-мастильних матеріалів. Упродовж квітня-серпня 2021 року, маючи на меті отримання прибутку від здійснення діяльності пов’язаної із незаконним обігом підакцизних товарів, придбав у невстановленої слідством особи незаконно виготовлене пальне за значно дешевшими цінами, яке змішував з пальним, що знаходилося в резервуарах АЗС у місті Калуші, вулиця Богдана Хмельницького, 75, та селі Задністрянську, вулиця Львівська, 4В, а в подальшому здійснював його реалізацію фізичним особам.

«Продовжуючи свою злочинну діяльність, протягом квітня 2021 року - серпня 2021 року обвинувачений доливав придбане ним незаконно виготовлений бензин до бензину марки А-92, що знаходилися в резервуарах АЗС за вищевказаною адресою, в результаті чого отримував надлишок пального, яке не обліковувалося на АЗС та зберігав його з метою збуту. Також, маючи на меті отримати нелегальний дохід, упродовж квітня 2021 року - серпня 2021 року він реалізував попередньо придбаний ним незаконно виготовлений неякісний бензин фізичним особам», - йдеться у вироку суду.

Так, 26 серпня працівниками податкової міліції під час проведення обшуку виявлено та вилучено бензин в кількості 11235 літрів, яке обвинувачений зберігав з метою збуту.

Взірці бензину, які було відібрано під час проведення обшуку з резервуарів - не відповідають вимогам ДСТУ 7687:2015.

23 вересня між начальником відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби Івано-Франківської обласної прокуратури Бурмей О.О. та підозрюваним укладена угода про визнання винуватості.

Обвинувачений вину у вчиненні інкримінованого йому кримінальному правопорушенні визнав та підтвердив, що кримінальне правопорушення вчинено ним, з підстав, наведених в обвинувальному акті. У вчиненому розкаюється, просив суворо не карати, а також просив затвердити угоду про визнання винуватості.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості та визнав чоловіка винуватим за ч.1 ст.204 КК України та призначив покарання - штраф у розмірі п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 85 000 гривень, з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

Вирок виніс суддя Олег Мигович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.