Міжнародний холдинг NEQSOL купує «Івано-ФранківськЦемент»

Холдинг NEQSOL перебуває на завершальній стадії переговорів з акціонерами Приватного акціонерного товариства «Івано-ФранківськЦемент» (ПАТ), найбільшого виробника цементу в Україні. 18 жовтня Холдинг подав заяву до Антимонопольного комітету України (АМКУ) про купівлю акцій ПАТ. Про це повідомили у NEQSOL Holding.

«Очікується, що українську угоду фінансуватиме група провідних міжнародних фінансових установ та банків. Через тривалі переговори комерційні умови угоди не розкриваються. Холдинг NEQSOL сподівається на схвалення нової угоди в АМКУ. Холдинг визнає багаторічні видатні результати, досягнуті командою та персоналом Івано-Франківського цементу, які створили один із найсучасніших, найсучасніших та прибуткових цементних заводів у Європі», - повідомили у компанії.

Індустрія будівельних матеріалів є одним із пріоритетних напрямків діяльності міжнародної групи компаній NEQSOL Holding. Холдинг володіє заводом Norm Cement, запущеним у 2013 році, який зараз є найбільшим виробником цементу на Південному Кавказі.

NEQSOL Holding реалізує стратегію створення провідного гравця в цементній промисловості в Центральній та Східній Європі.

NEQSOL Holding оголосив про зацікавленість у розширенні інвестиційного портфеля в Україні шляхом виходу на ринок будівельних матеріалів.

У 2019 році NEQSOL Holding придбав Vodafone Україна, одного з найбільших телекомунікаційних провайдерів країни. На початку 2021 року Холдинг відкрив регіональний офіс у Києві.

Про холдинг NEQSOL

NEQSOL Holding – це диверсифікована група компаній, що працюють у енергетичній, телекомунікаційній, високотехнологічній та будівельній індустрії у Великобританії, США, Туреччині, Азербайджані, Україні, Грузії, ОАЕ тощо. Холдинг об'єднує понад 30 дочірніх компаній, багато з яких є лідерами ринку з досвідом роботи понад два десятиліття у відповідних галузях. До них належать компанії Nobel Oil Services, Nobel Upstream, Bakcell, Vodafone Ukraine та Norm, найбільший виробник цементу на Південному Кавказі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.