В Івано-Франківську на хабарі спіймали начальника Держпраці

СБУ затримала на хабарі начальника Державної служби з питань праці на Івано-Франківщині. Зловмисник вимагав 67,5 тис. грн за «перевірку» знань з охорони праці.

«В ході слідства було встановлено, що чиновник вимагав хабар від керівника одного з навчальних центрів. Натомість - обіцяв сприяння в оформленні посвідчень з питань охорони праці. Посадовець брав по 250 гривень за свій підпис на посвідченнях про перевірку знань з питань охорони праці. Ці посвідчення є обов’язковими для працівників, що виконують роботи, пов’язані з небезпекою. Правоохоронці затримали чиновника у службовому кабінеті під час отримання ним другої частини хабара – 39 тис. грн за підписи на 147 посвідченнях. Першу частину коштів (за 114 підписаних посвідчень) він отримав раніше через посередника. Під час санкціонованих обшуків в адміністративному приміщенні Управління Держпраці в Івано-Франківській області та за місцем проживання фігуранта вилучено речі та документи, що підтверджують злочинну діяльність», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Посадовця затримано за ст. 208 КПК України. Готується оголошення йому підозри за ч.3 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Викриття корупційного механізму проводили Управління СБУ в Івано-Франківській області спільно зі співробітниками ДБР та за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Зазначимо, що начальником Держпраці в Івано-Франківській області працює Ігор Росипайло.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.