Марцінків хоче повернути центральний ринок у комунальну власність

Сесія Івано-Франківської міської ради не погодила мирову угоду між Івано-Франківською міською радою та ТОВ «Торговий сервіс».

«Наша позиція базар повернути у комунальну власність», - сказав Марцінків.

Згідно з мировою угодою, місто мало б отримати майже 3 млн. гривень заборгованості за оренду, яка утворилась з 1 грудня 2019 року до 28 лютого 2021 року. Зазначимо, що в цей час ринок був захоплений невідомими особами (склад акціонерів ТОВ «Торговий Сервіс» постійно змінювався), в судах кількох областей України розглядались позови між «старими» та «новими» власниками ТОВ «Торговий Сервіс».

У квітні 2021 року контроль над ринком взяли представники поліції та Нацгвардії. Протягом кількох тижнів вони охороняли ринок від молодиків спортивної статури.

У випадку укладення мирової угоди, місто мало б відмовитись від позову щодо розірвання договору оренди №ДО-3493 від 23.01.2012 нежитлових приміщень загальною площею 14167 кв.м., розташованих в цоколі та на першому поверсі будівлі критого ринку за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська, 5.

Зазначимо, що за даними ЄДРПОУ, майже по 49,5% часток «Торговий Сервіс» контролюють житель Києва Голумбівський Андрій Петрович та жителька Івано-Франківська Бакай Маріанна Богданівна. Незначний відсоток (0,1%) належить жителю Івано-Франківська Місюрі Сергію Андрійовичу.

Нагадаємо, що ТОВ «Торговий сервіс» орендує приміщення центрального ринку до кінця 2022 року за рішенням суду та рішенням міської ради від 29.12.2011 року № 544-18 «Про схвалення тексту договору оренди нежитлових приміщень торгового комплексу за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Дністровська, 5» між Івано-Франківською міською радою та ТзОВ «Торговий сервіс» 23.01.2012 року.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.