Калуська листоноша, яка привласнила пенсії та субсидії, відбулась умовним терміном

Калуський міськрайонний суд виніс вирок листоноші Центру поштового зв`язку м. Калуша, яка привласнила пенсії та субсидії.

Обвинувачена у травні-червні 2021 року привласнила пенсії та субсидії на суму більше 30 тисяч гривень.

Листоноша підробляла підписи отримувачів пенсій та субсидій, а у звітах вказувала, що кошти доставлені.

Допитана судовому засіданні обвинувачена вину у вчиненні інкримінованих їй кримінальних правопорушень визнала повністю та підтвердила, що дійсно кримінальні правопорушення вчиняла при обставинах викладених в обвинувальному акті. Збитки частково нею відшкодовані. Цивільний позов визнає повністю, у вчиненому щиро розкаюється. Просить її суворо не карати.

Суд врахував ті обставини, що обвинувачена раніше не притягалася до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується по місцю проживання, на утриманні має трьох неповнолітніх дітей, частково відшкодувала завдані збитки, а також з врахуванням наявності пом’якшуючих обставин таких як: щире каяття у вчиненому, повне визнання вини, суд приходить до переконання, що виправлення і перевиховання обвинуваченої можливе без ізоляції від суспільства, а тому її слід звільнити від відбування покарання з випробуванням, з іспитовим строком, на підставі ст.75 КК України, з покладенням на неї обов`язків, передбачених ст.76 КК України.

Суд визнав жінку винуватою та призначив остаточне покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі. Згідно ст. 75 КК України звільнив від відбування покарання з випробуванням та встановив їй іспитовий строк - 2 (два) роки.

Вирок виніс суддя Олег Мигович.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.