В Івано-Франківську вперше пересадили нирку від посмертного донора

Цієї ночі в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні відбулася трансплантація нирки від посмертного донора.

Також вилучено серце і печінку, які пересадили у Львові.

За словами голови Івано-Франківської ОДА Світлани Онищук, було отримано згоду родичів на вилучення органів у пацієнта з діагностованою смертю мозку. В обласній клінічній лікарні Івано-Франківської обласної ради медиками зі Львова, Києва та прикарпатським лікарями проведено унікальну операцію і вилучено серце, печінку та нирки. Серце і печінка трансплантовані у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги. Нирка трансплантована жителю міста Львова.

«Це є прорив в галузі охорони здоров’я нашої області. Велика подяка родині донора. Окрема подяка нашим лікарям за їх труді професіоналізм», - наголосила Світлана Онищук.

Донором став 54-річний франківець, який помер внаслідок важкої черепно-мозкової травми. Згоду на донорство підписали його рідні, а нирку отримав 31-річний львів'ян, який до того перебував на обліку та отримував діаліз упродовж семи років.

За словами медичного директора Андрія Яворського, сьогодні на обліку в Івано-Франківській області перебуває 180 людей, які потребують заміни органів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.