На Прикарпатті стартує 18 Мандрівний фестиваль документального кіно Docudays UA

Мандрівний фестиваль Docudays UA знову стартує на Прикарпатті. Цьогоріч з темою «Повне одужання», яка присвячена праву людини на здоров’я.

Через правозахисні заходи та документальні стрічки глядачі зможуть сфокусуватися на роздумах про те, як пандемія змінила кожного з нас, наше суспільство, країну та світ.

За словами регіональної координаторки від ГО “Молода Просвіта Прикарпаття” Тетяни Пігурської, чимало цікавого заплановано саме у громадах області.

«З середини жовтня ми вирушаємо у села з виставкою стендів про права людини. Розпочнемо з Косівщини. Ця експозиція дає можливість краще зрозуміти свої права, розпізнати, коли їх порушують та вчасно запобігти цьому. Разом зі стендами веземо й три документальні фільми - про безпеку в інтернеті, боротьбу зі залежністю, яка впливає на відносини у сім’ї, а також про шлях прийняття батьками своїх дітей з інвалідністю такими, які вони є», - зазначила Пігурська.

Виставку планують привезти й до Снятинської, Коломийської, Печеніжинської, Старобогородчанської, Калуської та Угринівської громад.

Ще одну виставку готуються презентувати вже в Івано-Франківську. Вона складається з двох серій, створених у закритій психіатричній лікарні міста Овруч наприкінці дев’яностих, — кольорову та чорно-білу. Формат перегляду самої виставки досить нетиповий. Оглянути залу з роботами можна буде за допомогою VR-шоломів.

Сам фестиваль стартує уже 9 жовтня з візиту до Івано-Франківська словацької режисерки Майї Мартіняк. Вона презентує свою стрічку “Невидимі”, що розкриває неоднозначну й заперечувану суспільством тему пологової травми.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.