У Калуші в закладі харчування отруїлось восьмеро людей (оновлено)

Фото ілюстративне

«Івано-Франківський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує про зареєстрований груповий осередок гострої кишкової інфекції в закладі громадського харчування «Crispy», у м. Калуші на пр. Л.Українки.

Станом на 4 жовтня госпіталізовано 8 осіб, з них 1 дитина до 15 років. Всі хворі госпіталізовані в інфекційне відділення Калуської міської лікарні.

Як повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, в усіх хворих встановлено попередній діагноз «Гострий гастроентероколіт, сальмонельоз». Стан хворих середнього ступеня важкості, при поступленні хворі скаржились на багаторазову діарею, нудоту та блювання, біль в животі та підвищення температури тіла до 38 градусів С. Хворі 2 жовтня вживали лаваш з курячим м’ясом та часниковим соусом.

4 жовтня після отримання екстрених повідомлень спеціалістами Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області проведено санітарно-епідеміологічне обстеження об’єкту та позаплановий захід державного нагляду (контролю) у сфері безпечності харчових продуктів.

«Виявлено порушення санітарних норм та порушення у сфері безпечності харчових продуктів: перехрест потоків сировини та готової продукції, не промаркований розроблювальний інвентар, відсутність дезінфікуючих середників, не проводився контроль температурного режиму холодильного обладнання та інше», - повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужбі в Івано-Франківській області.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.