У Спаській громаді створили новий туристичний маршрут

У Спаській територіальній громаді реалізували проєкт «Шляхами незвіданих Карпат».

У межах ініціативи у тергромаді створено та промарковано новий туристичний маршрут загальною протяжністю понад 12 кілометрів. Проєкт втілили завдяки перемозі торік в одинадцятому обласному конкурсі проєктів та програм розвитку місцевого самоврядування. На його реалізацію спрямовано 250 тисяч гривень: 125 тис. грн виділено з обласного бюджету та ще стільки – з місцевого. Про це розповів голова громади Микола Медвідь.

За його словами, основна мета проєкту передусім полягала у створенні якісної туристичної навігації на території громади. На карту цього проєкту нанесли п’ять об’єктів.

«Зокрема, це церква Преображення Господнього у селі Спас; Церква Собору Пресвятої Богородиці в селі Суходіл; Церква Чуда Архистратига Михаїла (с. Липиця); Ялинівський камінь та гора Брустурувата, – сказав Микола Медвідь, – У напрямку цих туристичних об’єктів встановили п’ять туристично-інформаційних стендів, зробили колірне маркування маршруту. Все це здійснено задля покращення доступності до туристичних локацій».

Як відзначив Микола Медвідь, вагому допомогу та підтримку громаді у втіленні ініціативи надало управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій облдержадміністрації.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.