ПНУ домовився про співпрацю з японським університетом

Українські та японські студенти у перспективі зможуть навчатись у ПНУ та в Університеті Кобе Гакуїна.

Університети підписали Меморандум про порозуміння.

Меморандум підписали ректор ПНУ ім. Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда та ректор Університету Кобе Гакуіна, професор Сато Масамі.

«За пропозицією адміністрації міста Кобе наш університет планує запросити українських студентів до міста Кобе. Наш університет також планує запросити одного з українських викладачів на рік для читання лекцій про українську культуру та українську мову. Як ректор я сподіваюся на співпрацю між нашими університетами, а також на співпрацю з Івано-Франківською областю», – заявив ректор Університету Кобе Гакуін професор Сато Масамі.

Початок плідної співпраці Прикарпатського університету із університетом Кобе Гакуїна вважає за велику честь ректор ПНУ Ігор Цепенда.

«Наші країни мають давню історію взаємин. Я переконаний, що наші університети можуть стати інтелектуальними платформами для поширення цього досвіду. Сьогодні Прикарпатський національний університет розширює свої можливості. Міжнародна діяльність університету розширена не тільки на країни Європи, США, але й Південно-Східної Азії. Переконаний, що для вашого університету також будуть цікаві наші міжнародні контакти, а наші науковці і студенти знайдуть багато спільного», – зазначив ректор ПНУ Ігор Цепенда.

Участь у церемонії підписання Меморандуму про порозуміння взяли також Надзвичайний і Повноважний Посол України в Японії Сергій Корсунський, український науковець та дипломат, заслужений економіст України, доктор фізико-математичних наук та голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Cич.

«Маю високу честь вітати ректорів із підписання Меморандуму про співпрацю. Щиро бажаю успіхів у співпраці і хай це буде міцною цеглинкою у фундаменті відносин між Україною і Японією, які мають давню історію і посилилися після відновлення незалежності України», – зазначив Олександр Сич.

У рамках церемонії підписання Меморандуму Олександр Сич також оголосив про те, що за поданням Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, згідно з рішенням Івано-Франківської обласної ради, доктора наук Йошіхіко Окабе нагороджено Почесною грамотою та медаллю Кабінету Міністрів України за внесок у розвиток японсько-українських відносин.

Сторони планують обмінюватися викладачами з метою участі у дослідженнях, сприяти обміну кваліфікованими студентами з метою вступу на бакалаврські та магістерські програми, а також аспірантами, які беруть участь у наукових дослідженнях, сприяти обміну академічними публікаціями та науковою інформацією, іншій академічній діяльності, яка сприяє досягненню вищезазначених цілей.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.