В «Укравтодорі» підтвердили виділення коштів на добудову моста на Пасічну

В «Укравтодорі» підтвердил намір виділити фінансування для добудови моста через річку Бистрицю Солотвинську в Івано-Франківську.

«Переправа через річку Бистриця Солотвинська, якою нині користуються містяни, була побудована у 1969 році. Міст визнаний обмежено придатним для експлуатації. Рух транспорту по ньому є ризиком для життя та здоров’я громадян. Згідно з документацією, його термін експлуатації уже завершився у серпні 2021. Цей міст забезпечує транспортне сполучення із одним із найбільших мікрорайонів Івано-Франківська: «Пасічна». Там проживає третина містян. Він збігається із дорогою національного значення Н-09 Мукачево – Львів. Виходом з ситуації є будівництво нового мосту через річку Бистриця Солотвинська на продовженні вулиці Хіміків та відповідної транспортної розв'язки», - повідомили в «Укравтодорі».

Парламент та Уряд забезпечили виділення перших 60 млн грн субвенції з державного бюджету на будівництво нового мосту та транспортної розв’язки. Необхідний обсяг субвенції з державного бюджету — ще 100 млн грн.

«Поки будівництво нового мосту у Івано-Франківську на паузі, старий міст системно руйнується. В середньому ним щодня проїжджають 10 тис. одиниць транспорту. Його закриття повністю відріже шлях цілому мікрорайону. А руйнування у годину пік, поки на ньому їде громадський транспорт чи карети “швидкої” до лікарні поблизу, може мати трагічні наслідки» – зазначив народний депутат України Едуард Прощук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.