На Івано-Франківщині школи можуть перевести на дистанційне навчання

7 вересня відбулася щотижнева нарада під керівництвом голови обласної державної адміністрації Світлани Онищук з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, керівниками державних установ, головами райдержадміністрацій та територіальних громад області.

Під час наради йшлося про стан вакцинальної кампанії та про епідситуацію на території області. Зокрема за останні тижні на Прикарпатті суттєво збільшилась кількість нових випадків захворювання на COVID-19.

Найбільший ріст захворюваностіс постерігається в Івано-Франківському, Коломийському, Косівському та Калуському районах.

За словами голови облдержадміністрації вже з наступного тижня Івано-Франківська область може перейти до жовтої зони картинних обмежень.

«На Прикарпатті спостерігається значний ріст захворюваності на COVID-19, тому в нашої області є всі шанси перейти до жорсткіших рівнів карантин обмежень. Зокрема є можливість знову перейти на дистанційне навчання. Так, як за умови «жовтого» рівня епідемічної небезпеки (середній рівень захворюваності) відвідувати заклад освіти можна, якщо в них вакциновано щонайменше 80 % персоналу», - каже Світлана Онищук.

Зазначимо, що з цього приводу відбулося засідання Офісу Президента. Тому на наступний тиждень, якщо ситуація із захворюваністю не покращиться, то з понеділка відбудеться перехід у жовту зону.

Як доповів в.о генерального директора ДУ «Івано-Франківський ОЦКПХ МОЗ» - головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук, за інформацією МОЗ цього тижня має відбутися засідання Державної комісії ТЕБ І НС. На засіданні буде розглянуто питання переходу країни до жовтої карантинної зони.

«В Івано-Франківській області поступово погіршується епідситуація. Протягом цього тижня зафіксовано ріст захворювання на 45%. Також спостерігається тенденція збільшення захворюваності на COVID-19 й серед дітей», - зазначає Руслан Савчук.

Крім того, головний державний санітарний лікар області зауважив, що в області активно циркулює «Дельта» штам.

«Варто зазначити, що більшість пацієнтів з діагнозом COVID-19, які отримають медичну допомогу в обласних закладах охорони здоров‘я інфіковані саме штамом «Дельта», а це становить 80% хворих», - каже Савчук.

Головний державний санітарний лікар області Руслан Савчук закликав мешканців області при перших ознаках ГРВІ звертатися до силового сімейного лікаря для відбору біологічного матеріалу на дослідження.

«З метою зменшення випадків захворювання на COVID-19 потрібно збільшити забір біологічного матеріалу для виявлення носіїв коронавірусної хвороби COVID-19», - наголошує Савчук.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.