У ЦМКЛ Івано-Франківська придбали ангіограф

Центральна міська клінічна лікарня отримала новий ангіограф. Це цифровий рентген-апарат, який дозволяє обстежувати й лікувати судини різних органів і систем. Зокрема – оперативно надавати допомогу при інфаркті.

«Ангіограф – це дуже складна апаратура, яка дозволяє робити кардіооперації, стентування, шунтування… Для нас важливо, щоб тут було сучасне обладнання, сучасні умови», – коментує нове надбання Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Завідувачка відділення інтервенційної кардіології, кардіології та кардіохірургії Лілія Сорохтей розповідає, що один ангіограф у відділенні є з 2012 року. Але отриманий апарат новіший та має багато додаткових функцій. Оскільки інфаркти потребують невідкладної допомоги, важливо, щоб апарат був сучасний та не підводив.

«Тепер у нас є два апарати, тож ми можемо швидко і постійно надавати допомогу пацієнтам із гострим коронарним синдромом», – розповідає вона.

Ангіограф у ЦМКЛ встановили за кошти державного бюджету. З такої нагоди у лікарні зробили ціле відділення, яке вже готове приймати пацієнтів на обстеження та лікування хвороб серця: інфаркт міокарда, інсульти, проблеми з артеріями та венами. Про це розповів керівник Центральної міської клінічної лікарні Тарас Масляк.

«ЦМКЛ розвивається! Кожен раз щось робимо, вигадуємо, втілюємо зміни для того, щоб пацієнтам було комфортно тут перебувати, безпечно і якісно лікуватись», – розповів Тарас Масляк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.