Три прикарпатські лікарні отримали допомогу від благодійників

Три лікарняні заклади Прикарпаття отримали гуманітарну допомогу з США для боротьби проти COVID-19. Про це повідомили в Департаменті охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА.

Благодійний фонд «Відкриті очі» компанії SoftServe разом з партнерами передали допомогу трьом медзакладам області, а саме Івано-Франківській обласній клінічній інфекційній лікарні, Тисменицькій міській лікарні та Івано-Франківській обласній лікарні допомоги невиліковно хворим «Хоспіс».

Гуманітарна допомога, здебільшого, включає засоби індивідуального захисту для медичних працівників, елементи догляду за хворим, швидкі тести для виявлення COVID-19 та антисептичні препарати для обробки шкіри та поверхонь. Загальна сума товарів благодійної допомоги становить 5 млн. гривень.

«Ми дуже вдячні партнерам зі Сполучених Штатів Америки за цю кількатонну гуманітарну допомогу, - каже директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко. - Ми не можемо передбачити яким буде цей епідсезон. Тому повинні бути готові завчасно. Ризик поширення нової хвилі коронавірусу досить великий. Ми, в першу чергу, дбаємо щоб наші медики були захищені в боротьбі з цією недугою. Багаж, який область отримали з США, значно покращать забезпечення лікарень засобами індивідуального захисту, швидкими тестами та іншим, причому, завчасно. Адже знайти сертифіковану та якісну продукцію в розпал пандемії доволі важко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.