Рецидивіст, який вкрав арматуру, отримав 3,5 роки тюрми

Рогатинський районний суд виніс вирок уродженцю Рогатинщини, який вчинив крадіжку арматури.

Обвинувачений, будучи раніше неодноразово судимим, останній раз 6 квітня 2021 року вироком Рогатинського районного суду Івано-Франківської області за кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.296 КК України (Хуліганство), вчинив нове умисне кримінальне правопорушення за таких встановлених судом обставин.

7 червня 2021 року обвинувачений прийшов до приміщення телятника, що знаходиться у с.Пукові забрався на його дах, де за допомогою принесеної із собою кувалди пошкодив п`ять армованих плит перекриття будівлі, які під дією сили тяжіння та ударів кувалди впали на поверхню підлоги приміщення телятника.

В подальшому він проник у будівлю телятника , де діючи умисно, з корисливих мотивів, почергово розбив за допомогою кувалди бетон на п`яти пошкоджених плитах та за допомогою принесеної із собою ручної пилки по металу розпиляв шматки арматури.

Повернувшись додому в цей же день підводою, що належить його дідові, повернувся до приміщення телятника звідки почергово виніс та завантажив на неї шматки арматури , які є брухтом чорного металу, загальною вагою 250 кг, ринкова вартість якого станом на червень 2021 року становить 1 550 грн та з викраденим майном залишив місце злочину.

Всього, у період часу з 7 червня по 15 червня 2021 року обвинувачений, реалізуючи свій злочинний умисел, спрямований на таємне заволодіння чужим майном, викрав частинами майно - брухт чорного металу загальною вагою 1 758 кг, чим заподіяв майнову шкоду на загальну суму 10 900 грн.

У судовому засіданні обвинувачений надав показання про те, що за допомогою кувалди та пилки для металу він в період часу з 07 червня по 15 червня 2021 року приходив до приміщення телятника, що знаходиться в с.Пукові, де пошкоджував армовані плити , розпилював шматки арматури та вивозив підводою до місця свого проживання, де в подальшому здавав в пункт прийому металобрухту. За вказаний металобрухт отримав кошти на загальну суму приблизно 10 000 грн, які використав для власних потреб. У вчиненому щиро розкаявся, в ході досудового розслідування активно сприяв розкриттю кримінального правопорушення, частину металобрухту було повернуто потерпілому із пункту прийому металобрухту. Просив суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 3 ( три ) роки. На підставі ст.71 КК України до покарання, призначеного за цим вироком, частково приєднав невідбуту частину покарання за вироком Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 06 квітня 2021 року і за сукупністю вироків визначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 3 ( три ) роки та 6 ( шість) місяців.

Вирок виніс суддя Руслан Могила.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.