Прикарпатець, який крав продукти у супермаркеті, отримав 3,5 роки тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю с. Підгір`я Богородчанського району, який здійснював крадіжки у супермаркеті Івано-Франківська.

Обвинувачений, маючи не зняту та не погашену у встановленому законом порядку судимість за вчинення злочинів проти власності, на шлях виправлення та перевиховання не став, а повторно вчинив нові умисні корисливі злочини - таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинене повторно, незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинене повторно, та таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинене повторно, поєднане з проникненням в інше приміщення.

29 липня 2020 року обвинувачений вкрав продукти у магазині по вул. Галицькій в Івано-Франківську, завдавши збитків на суму 869 гривень.

15 серпня 2020 року у цьому ж самому магазині вкрав продукти вартістю 800 гривень.

3 жовтня 2020 року у цьому ж самому магазині вкрав продукти вартістю 337 гривень. Цього ж дня через кілька годин знову навідався у цей же магазин, де вкрав продукти вартістю 296 гривень.

20 серпня 2020 року обвинувачений проник на територію кафе, де раніше працював. Там він забрав майже 15 тисяч гривень з кабінета бухгалтера.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю, беззастережно та суду пояснив, що крадіжки він вчиняв за викладених в обвинувальному акті обставин. Так, три крадіжки продуктів харчування він вчинив в липні, серпні та жовтні минулого року з приміщення магазину по вул. Галицькій в м. Івано-Франківську. На четвертий раз в жовтні 2020 року з викраденими продуктами харчування його затримав працівник охорони цього ж магазину. Крім цього, в серпні 2020 року через незачинені ворота він зайшов на територію кафе, де раніше працював, незаконно проник до приміщення кабінету бухгалтера та таємно викрав грошові кошти в сумі 14900 гривень. Також пояснив, що дані крадіжки він вчиняв, коли був карантин, не було роботи і не було що їсти. Цивільні позови визнав в повному обсязі. До вчиненого він ставиться критично, щиро розкаявся, просив суд його суворо не карати.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 15 - ч. 2 ст. 185, ч. 3 ст. 185 КК України. На підставі ч. 1 ст. 70 КК України визначив йому остаточне покарання за сукупністю кримінальних правопорушень шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим - позбавлення волі на строк 3 (три) роки 6 (шість) місяців.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з часу його фактичного затримання, тобто з 30 квітня 2021 року.

Вирок виніс суддя Ростислав Хоростіль.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.