«Івано-Франківський облавтодор» хоче видобувати пісковик на Долинщині

Фото ілюстративне

Дочірнє підприємство «Івано-Франківський облавтодор» планує розпочати видобування пісковику в якості сировини для виробництва каменю бутового та щебеню будівельного із Шевченківського родовища.

Родовище знаходиться в 10 км на південь від с.Шевченкового Вигодської територіальної громади Калуського району.

Родовище розробляється з 1975 року. Державною службою України з питань праці надано гірничий відвід № 3178 від 03 лютого 2017 року, площею 22,08 га. Корисна копалина родовища представлена палеогеновими відкладами світло-сірого кольору з характерним масивним обрисом, де майже повністю відсутні нашарування аргілітів та сланців.

Видобування на Шевченківському родовищі (кар’єрі) пісковиків провадитиметься відкритим методом по автотранспортній системі розробки із тимчасовим відвалоутворенням біля західної межі родовища. Гірничі роботи будуть проводитись на горизонті з відміткою 734,0м; 722,0 м в об’ємі 30 тис. м3.

Розкривні роботи виконані в повному обсязі і в поточному році проводитись не будуть. Для складування розкривних порід відведена площа 5,0 га. Відвал бульдозерний, одноярусний, висотою 4-6 м. Для транспортування корисних копалин на ДСУ є автодороги.

Потужність розробки гірничої породи кар’єру шляхом рихлення гірських пластів буровибуховими роботами становить 47000 т/рік. Комплекс вибухових робіт, від доставки на гірську дільницю вибухової речовини до проведення вибуху, з дотриманням усіх вимог технологічного регламенту, виконує підприємство філія ДП «НВО ПХЗ»«КАРПАТИВИБУХПРОМ». При річній потребі гірничої маси в кількості 30 тис. м3 необхідно пробурити 244 свердловини. Кількість масових вибухів становить 12 серій.

Відповідно до законодавства рішенням про провадження даної планованої діяльності буде Спеціальний дозвіл на користування надрами № 3770 від 27 грудня 2005 року.

Усі зауваження і пропозиції громадськості до планованої діяльності, обсягу досліджень та рівня деталізації інформації, що підлягає включенню до звіту з оцінки впливу на довкілля, необхідно надсилати до Управління екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації 76014, м. Івано-Франківськ, вул. Сахарова, 23 А,тел./факс 52-61-50, e-mail: main@eco.if.gov.ua, (0342) 52-61-50, Пліхтяк Андрій Дмитрович.

Зазначимо, що у Господарському суді Івано-Франківської області розглядається справа про банкрутство ДП «Івано-Франківський облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Державна акціонерна компанія» Автомобільні дороги України».

За даними фінансової звітності за 2020 рік, зобов’язання підприємства перевищують активи більш ніж на 40 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.