Епіфаній відслужив панахиду біля пам’ятника Патріарху Володимиру (Романюку)

Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній відвідав Косівщину із Першосвятительським візитом.

Під звучання карпатських трембіт Блаженнійшого Митрополита Епіфанія та Преосвященного Владику Юліана зустрічали голова Косівської райдержадміністрації Петро Іванишин, голова Косівської районної ради Зеновій Томащук та Косівський міський голова Юрій Плосконос.

Біля єдиного в Україні пам’ятника борцеві за ідею незалежної Української Церкви Патріарху Володимиру (Романюку) Митрополит Епіфаній звершив панахиду за упокоєння незламного духом політв’язня та великого патріота України.

«Патріарх Володимир був добрим пастирем Церкви Христової і Господь сподобив його найбільшого служіння Українській Церкві – бути Предстоятелем, її очільником. Хоч і нетривалий час він звершував це служіння, але ним закладено добрі основи, на яких ми з вами нині продовжуємо розбудову нашої вже визнаної незалежної помісної Української Православної Церкви», - у своєму виступі зазначив Митрополит Епіфаній.

Блаженнійший Митрополит відвідав також виїзну виставку садиби-музею Патріарха Київського та всієї України Володимира Романюка.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.