Світлана Онищук проінспектувала будівництво комплексу «Дзбан» на Косівщині

У селі Старому Косові розпочали спорудження культурно-мистецького центру «Дзбан» у рамках проєкту «Створення культурно-мистецького туристичного комплексу «Мальований дзбан».

Голова обласної державної адміністрації Світлана Онищук, перебуваючи на Косівщині, побувала на території будівництва центру та спільно з керівниками району і міста оглянула стан реалізації проєкту.

Невдовзі Косівщина матиме унікальну мистецьку споруду, яка немає аналогів не лише в Україні, а й в світі. Адже центр буде побудований у формі дзбану заввишки з триповерховий будинок. Вже до кінця року у ньому облаштують мінікінотеатр, гончарні майстерні, конференц-залу та зали для малювання.

«Наша область, окрім чималого туристичного потенціалу, має унікальні культурно-мистецькі надбання, які ми повинні зберігати та примножувати для майбутніх поколінь, – зазначила Світлана Онищук. – Переконана, що спорудження «Дзбану» дасть змогу створити на Івано-Франківщині ще один туристичний «магніт», до якого приїжджатимуть мандрівники із різних куточків України».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.