Працівник військомату, який вимагав хабар, відбувся штрафом

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок щодо працівника Коломийського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, який вимагав хабар.

24.03.2021 року призовник дізнався про те, що він розшукується Коломийським ОМТЦК та СП за ухилення від призову на строкову військову службу, шляхом отримання поштовим зв`язком на свою адресу місця проживання відповідного листа із Коломийського ОМТЦК та СП.

На подвір`ї даного центру зустрів свого знайомого, який проходить військову службу у Коломийському ОМТЦК та СП. Розмову продовжили у кафе, де отримав від працівника військомату більш детальну інформацію щодо обставин його ухилення від призову на строкову військову службу, зокрема про майбутнє досягнення 19.11.2021 року ним 27-річного віку, зазначив останньому про можливість забезпечення нездійснення призову на строкову військову службу, за умови надання йому неправомірної вигоди в сумі 400 доларів США, шляхом впливу на начальника відділення призову Коломийського ОМТЦК та СП щодо приховання останнім особової справи на час весняного призову.

На вказану пропозицію призовник погодився, однак, у зв`язку з тим, що у нього при собі не було грошових коштів, останні домовились про додаткову зустріч, час і місце якої повинні були узгодити за допомогою телефонного зв`язку.

Кошти передав через працівника кафе, який був знайомим з працівником військомату.

28.05.2021 року між прокурором Івано-Франківської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Відповідно до цієї угоди обвинувачений повністю і беззастережно визнав свою винуватість у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2ст. 369-2 КК України. Сторони також узгодили, що заскоєння даного кримінального правопорушення підозрюваному призначається покарання увиді штрафу у розмірі 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34000 грн.

Суд затвердив угоду про визнання винуватості. Визнав працівника військомату винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст.369-2 КК України, і призначив йому узгоджене сторонами покарання у виді штрафу у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 34 000 (тридцять чотири тисячі) гривень.

Вирок винесла суддя Марія Яремин.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.