На Косівщині керівник комунального підприємства відреагував на звинувачення

Рішенням 11 сесії 8 демократичного скликання Косівської міської ради №979-11/2021 від 25.06.2021 року створено тимчасову контрольну комісію з перевірки фінансово-господарської діяльності КП «Гора Михалкова села Город».

«Однак, на засідання вказаної тимчасової контрольної комісії, яке мало місце 05.07.2021 року, керівник комунального підприємства Фотуйма О.Я. не з’явився, документацію по підприємству для проведення перевірки не надав, від участі в роботі комісії категорично відмовився, про що повідомив усно (в телефонному режимі). Такі дії фактично блокують роботу комісії та ускладнюють проведення необхідної перевірки щодо стану фінансово-господарської діяльності вказаного комунального підприємства, що може становити певні фінансові ризики для територіальної громади», - йдеться у повідомленні Косівської міської ради.

Міська влада Косова через ЗМІ повідомляє Фотуйму Олександра Ярославовича про те, що він зобов’язаний з’явитися, попередньо надавши для перевірки всю документацію по підприємству, на засідання тимчасової контрольної комісії Косівської міської ради, яке відбудеться 19 липня 2021 року об 10 год. 00 хв. в приміщенні Косівської міської ради за адресою: 78600, Івано-Франківська область, Косівський район, місто Косів, майдан Незалежності №11.

На повідомлення Косівської міської ради відреагував директор КП «Гора Михалкова села Город» Олександр Фотуйма.

«Косівська міська рада – як засновник та власник комунального підприємства не виплачує заробітну плату працівникам підприємства понад два місяці. Косівська міська рада фактично не оформила зі мною трудові відносини – як з директором комунального підприємства, а також не розглядає мій контракт, що дійсний до 2025 року. Про роботу тимчасової контрольної комісії 05.07.2021 року та перевірку фінансово-господарської діяльності комунального підприємства я не був повідомлений ані письмово, ані усно. Прошу надати або показати лист, яким мене начебто поінформували про роботу комісії чи перевірку. Телефонні розмови зі мною, як з директором комунального підприємства, проводяться систематично й у більшості несуть формат погроз і залякувань – від представників влади Косівської міської ради. Хотілося б зрозуміти, про яку розмову і з ким – зокрема йдеться у матеріалі, в якому на мене роблять наклеп. Основне – КП «Гора Михалкова села город» власність громади Косівщини. Його діяльність є прозорою. Усі погрози (в тому числі представлений у статті матеріал) розглядаються мною як деструктив у роботі комунального підприємства, спроба його захоплення та рейдерство землі косівчан», - повідомив О.Фотуйма.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.