Крадій, який поцупив з бару горілку та кетчуп, відсидить два роки

Рогатинський районний суд виніс вирок щодо жителя с.Маріямполя, який вчинив крадіжку з місцевого бару.

14 квітня 2020 року вночі обвинувачений із застосуванням фізичної сили вирвав врізний замок на дверях, які ведуть до торгового приміщення та зайшов всередину. З приміщення викрав алкоголь, сигарети та продукти харчування. У подальшому викраденим розпорядився на власний розсуд, заподіяв своїми умисними діями потерпілій майнову шкоду на загальну суму 682,22 грн.

У судовому засіданні обвинувачений повністю визнав себе винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.185 КК України. Пояснив, що дійсно 14 квітня 2020 року біля 00 год. 30 хв. проходив біля кафе-бару "У газди". Вирішив вчинити крадіжку. Розбив шибку вікна і проник у кридор, після чого шляхом застосування фізичної сили вирвав замок у дверях та зайшов у торговий зал. Викрав батон, кетчуп, майонез, пиво, сигарети, горілку. У вчиненому щиро розкаюється, засуджує свою поведінку. Чому так вчинив пояснити не може. Просив суворо його не карати, оскільки повністю усвідомив скоєне та висловлює жаль з приводу вчиненого.

Потерпіла пояснила, що є власницею кафе-бару в с.Маріямполіь. На час вчинення крадіжки перебувала за межами України. Зі слів батька їй стало відомо, що в кафе-барі було вчинено крадіжку продуктів харчування, сигарет, спиртних напоїв. У подальшому встановлено, що крадіжку скоїв обвинувачений. На даний час будь-яких претензій до обвинуваченого в неї немає. Щодо покарання покладається на розсуд суду.

Згідно досудової доповіді, складеної 23 листопада 2020 року Галицьким районним сектором філії Державної установи «Центр пробації» в Івано-Франківській області, виправлення обвинуваченого без позбавлення волі або обмеження волі на певний строк може становити високу небезпеку для суспільства.

Згідно довідки, виданої 24 квітня 2020 року Маріямпільською сільською радою, проживав в с.Маріямполі без реєстрації разом з матір`ю, чоловіком матері, сестрою, братами та племінниками.

Згідно з довідкою управління інформаційно-аналітичної підтримки ГУНП в Івано-Франківській області від 27 квітня 2020 року обвинувачений раніше притягувався до кримінальної відповідальності. 27 березня 2020 року звільнений з місць позбавлення волі по відбуттю терміну покарання.

З 2003 року обвинувачений неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини.

Суд прийшов до висновку про призначення обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі, нижче від найнижчої межі, встановленої в санкції ч. 3 ст.185 КК України.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України та призначив йому покарання із застосуванням ч.1 ст.69 КК України у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки.

Вирок винесла суддя Оксана Гаврилюк.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.