Крадій, який поцупив горілку та сигарети, відсидить чотири роки

Тлумацький районний суд виніс вирок щодо уродженця Тернопільщини, який обікрав магазин на Тлумаччині.

14 квітня 2020 року близько 00:20 обвинувачений зі спільником, шляхом зламу вхідних дверей проникли до приміщення магазину. З торгового закладу крадії викрали сигарети, алкоголь (горілку та вино), продукти харчування (ковбаса, шоколад, чай).

Після цього обвинувачений зі спільником, матеріали щодо якого виділені в окреме провадження, з викраденим майном місце події покинули та розпорядилися викраденим на власний розсуд, чим спричинили потерпілій матеріальну шкоду на загальну суму 6206,36 грн.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред`явленому обвинуваченні за ч. 3 ст.185КК України визнав повністю та підтвердив всі обставини, зазначені в обвинувальному акті. Зокрема пояснив, що раніше він уже був засуджений за вчинення крадіжки. Однак, в квітні 2020 року він попередньо домовився з ще один чоловіком вчинити крадіжку з магазину. Діючи спільно, вони прийшли до магазину в с. Нижневі Тлумацького району. Далі він, зламавши вхідні двері, проник до магазину та викрав з нього сигарети, продукти харчування та стартові пакети операторів мобільного зв`язку. Після цього вони з викраденим майном покинули магазин. З вартістю та кількістю викраденого товару, які зазначені в обвинувальному акті, погоджується. У вчиненому розкаюється, просить суворо не карати та врахувати те, що матеріальні збитки потерпілій відшкодовані в повному обсязі.

Потерпіла подала заяву, в якій зазначила, що претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має, просила справу розглядати у її відсутність в порядку ч. 3 ст. 349 КПК України. Зазначила, що збитки їй відшкодовані в повному обсязі, щодо призначення покарання обвинуваченому поклалась на розсуд суду.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст.185КК України та призначив йому покарання 4 (чотири) роки позбавлення волі.

Вирок винесла суддя Уляна Луковкіна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.