На Івано-Франківщині у заповіднику незаконно зрубали більше 300 кубометрів лісу

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організатора й чотирьох учасників організованої групи за фактами зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, видачі завідомо неправдивих офіційних документів, а також незаконної порубки дерев на території природно-заповідного фонду, збуту деревини, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 246 КК України).

«Виконувач обов’язків директора лісгоспу, начальник одного із відділів та троє лісничих, незважаючи на відсутність затверджених лімітів, здійснювали заготівлю лісопродукції на території природно-заповідного фонду. Надаючи вигляду законності такій діяльності, зловмисники виписували та видавали лісорубні квитки», - йдеться у повідомленні Прокуратури Івано-Франківської області.

У результаті неправомірних дій незаконно зрубано 308 кв.м деревини, чим завдано збитків державі на суму понад 1 млн грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції в області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.