Франківець, у якого знайшли амфетамін, відсидить два роки

Івано-Франківський міський суд виніс вирок жителю Івано-Франківська, який вчинив незаконне придбання, зберігання та перевезення психотропних речовин у великих розмірах без мети збуту.

16 жовтня 2017 року близько 02 год., обвинувачений, перебуваючи у парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка по вул. Чорновола, 126 в м. Івано-Франківську, знайшов зелений поліетиленовий пакет із білою порошкоподібною речовиною. Будучи переконаним, що знайдена біла порошкоподібна речовина є психотропною речовиною - амфетамін, він шляхом привласнення знайденого, незаконно придбав психотропну речовину амфетамін та помістив вказаний поліетиленовий пакет із порошкоподібною речовиною у свій гаманець, в якому зберігав без мети збуту.

16 жовтня 2017 року близько 02 год. 50 хв. працівниками патрульної поліції, під час несення служби по забезпеченню охорони публічного порядку, по вул. Гарбарській 23Б в м. Івано-Франківську, був зупинений автомобіль марки Ореl Аstra. Під час проведення поверхневої перевірки, обвиувачений з кишені гаманця видав зелений поліетиленовий пакет із білою порошкоподібною речовиною, який помістив на багажник вказаного автомобіля.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому не визнав та суду пояснив, що 16.10.2017 року їхав з друзями пограти в більярд. По вул. Гарбарській в м. Івано-Франківську їх зупинили працівники поліції, які попросили вийти з автомобіля і викласти речі. Згодом у нього виявили згорток. Перед тим він знайшов пачку з сигаретами, в якій знаходився згорток. Вказав, що не усвідомлював що це за згорток і поставив його собі в гаманець. Чому переклав згорток у гаманець пояснити не може.

Вина обвинуваченого у скоєнні інкримінованого йому злочину підтверджується показаннями свідків.

Патрульна поліцейська повідомила в суді, що під час патрулювання вони помітили автомобіль з технічною несправністю, а саме не горіла права фара і вирішили зупинити та повідомити водія про несправність. Під час розмови з водієм у нього виявили ознаки наркотичного сп`яніння. Після цього було вирішено провести поверхневу перевірку водія та пасажирів. В ході проведення поверхневого огляду обвинувачений виклав на автомобіль гаманець, на прохання відкрив його, де і було виявлено зелений поліетиленовий пакет з порошкоподібною речовиною, яка могла бути наркотичною речовиною. Згодом, викликали слідчо-оперативну групу, а водія направили в медичний заклад для виявлення стану наркотичного сп’яніння.

З висновку експерта йдеться, що порошкоподібна речовина біло-сірого кольору в полімерному пакетику зеленого кольору містить психотропну речовину, обіг якої обмежено - амфетамін в кількості 1,668 грама (т.1 а.с. 216-219).

Показання обвинуваченого щодо того, що він не усвідомлював, що саме за згорток він знайшов, суд розцінює як намагання обвинуваченого ухилитися від відповідальності у повній мірі за вчинений злочин.

В ході повного дослідження поданих учасниками процесу доказів, оцінивши їх в своїй сукупності, суд дійшов висновку, що вина обвинуваченого у скоєнні інкримінованого йому злочину знайшла своє підтвердження та кваліфікує його дії за ч. 2 ст. 309 КК України, як незаконне придбання, зберігання та перевезення психотропних речовин у великих розмірах, без мети збуту.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 309 КК України та призначив покарання - 2 (два) роки позбавлення волі.

Вирок виніс суддя Дмитро Руденко.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.