Франківець, який погрожував поліції автоматом, отримав більше трьох років тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок щодо жителя Івано-Франківська, який погрожував перехожим автоматом.

Інцидент стався 23 червня 2020 року у мікрорайоні Пасічні в Івано-Франківську.

Двоє чоловіків принесли із собою алкогольні напої і спробували вжити спиртне у місцевому пабі. Працівники закладу повідомили відвідувачам, що це заборонено. Це розлютило чоловіків і вони стали конфліктувати з працівниками закладу. Зрештою, на місце конфлікту викликали приватну охорону.

Читайте також: В Івано-Франківську хуліган у кафе погрожував автоматом

Один із чоловіків пішов додому і повернувся з макетом автомата Калашникова. Виражаючись нецензурною лайкою, проімітував перезаряджання зброї та розпочав здійснювати погрози із застосуванням автомата на адресу працівників приватної охорони та патрульних поліцейських. Він відмовлявся припиняти хуліганські дії та продовжував спрямувати ствол зброї в напрямку працівників поліції, які в свою чергу сприйняли дану погрозу як реальну загрозу життю і здоров`ю.

Через деякий час неправомірні дії були припиненні працівниками поліції, шляхом застосування поліцейських заходів примусу, а саме застосування фізичної сили та спеціальних засобів, в результаті чого обвинуваченого було затримано на місці події.

Крім того, за місцем його проживання правоохоронці вилучили корпус гранати РГД-5.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений вину у пред`явленому обвинуваченні визнав повністю. Пояснив суду, що того дня він разом зі своїм колегою придбали алкоголь та пішли у піцерію-паб, де мали намір вживати свій власний алкоголь, на що їм зробили зауваження працівники пабу, його це обурило, розпочався конфлікт. Пізніше на місце події приїхали працівники поліції, які просили припинити правопорушення, хто їх викликав не пригадує. Далі він пішов додому взяв автомат та повернувся до того місця, де почав деманструвати макет автомата Калашникова та наводити його в сторону працівників поліції. Через деякий час працівники поліції заламали йому руки та затримали. Розкаюється у вчиненому, просить суворо не карати, врахувати наявність у нього тяжких хвороб.

Командир роти Управління патрульної поліції, який приїхав на виклик, повідомив, що побачив в обвинуваченого автомат К-74, котрий був направлений на нього. Також, обвинувачений зробив рух, який перезаряджає зброю, він чув характерний звук, сприйняв це як реальну загрозу життю. Вказує, що якби у нього була в руках зброя, то він б стріляв у відповідь. Далі хтось відволік обвинуваченого і вони його затримали. Стверджує, що він особисто виривав з рук обвинуваченого автомат. Додатково вказав, що на місці події перебувало багато людей, які прогулювалися. Обвинувачений перебував в стані алкогольного сп`яніння. Просив суд призначити обвинуваченому максимально суворе покарання.

Суд визнав чоловіка винним за двома статтями. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим остаточно призначив обвинуваченому покарання за сукупністю злочинів у виді позбавлення волі на строк три роки один місяць.

Вирок винесла суддя Наталія Деркач.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.