В Івано-Франківську у гуртожитку учні коледжу отруїлись чадним газом

В Івано-Франківську вночі з будівлі гуртожитку коледжу «Технологій та бізнесу» по вул. Коновальця, 142, через наявність різкого запаху невідомої речовини, персоналом виведено з гуртожитку всіх дітей та розміщено на І поверсі приміщень коледжу. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

Також, надійшло повідомлення від чергового лікаря КНП “ОКЦ Екстреної медичної допомоги та Медицини катастроф” про те, що до обласної клінічної дитячої лікарні госпіталізовано 8 дітей з вказаного гуртожитку, а саме: 3 у важкому стані та 5 у стані середньої важкості. Діагноз: отруєння чадним газом. Загрози життю дітей - немає.

Фахівці провели обстеження вказаних будинків, сусідніх будівель та прилеглої території - осередку розповсюдження невідомої речовини не виявлено. Ознак горіння немає. Проведено заміри концентрації небезпечних речовин та загазованості в повітрі (без перевищення допустимої норми).

«Станом на 02.30 подія стабілізувалась, спостерігається зниження рівня відчуття запаху невідомої речовини, всі жителі в т.ч. діти гуртожитку повернулись до свого помешкання. Станом на 03.30 год. запах невідомої речовини не відчувається. Працівниками поліції проводяться слідчі дії», - йдеться у повідомленні.

Крім того, запах сторонної речовини (ймовірно запах газу) відчули жителі сусідніх будинків по вулиці Коновальця, 144-146. Однак, витоку газу фахівці не виявили.